Ένα από τα αγαπημένα μας μέρη για μία γρήγορη βόλτα κοντά στη φύση είναι το δάσος του Υμηττού. Εκεί τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να τρέξουν, με επίβλεψη πάντα, και να νιώσουν ότι βρίσκονται «στο χωράφι του παππού». Είναι ένας όμορφος πνεύμονας πρασίνου σχεδόν στο κέντρο της Αθήνας με πολύ εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τη φύση της επαρχίας αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ένα καταπράσινο γεμάτο δέντρα βουνό. Προσφέρεται για καφέ, πεζοπορία, πικνίκ, χιονοπόλεμο και φυσικά παιχνίδι!
λιμνούλα-δάσος
Ξεκινώντας από την ιστορική Μονή Καισαριανής θα βρει κανείς όμορφα διαμορφωμένους χώρους για πικνίκ. Μία χωμάτινη αλάνα με δύο μεγάλα δέντρα στις άκρες προσφέρουν πυκνό ίσκιο. Οι κομμένοι κορμοί δέντρων σχηματίζουν χαριτωμένα τραπεζοκαθίσματα. Εκεί τα μικρά μας υπερκινητικά ζιζάνια μπορούν να χαρούν παιχνίδι με χώματα και να χορτάσουν τρέξιμο και «εξερεύνηση».
πικνικ-μονη-καισαριανης

Λίγο παρακάτω θα συναντήσει κανείς το αναψυκτήριο της Καλοπούλας όπου μπορούμε να καθίσουμε να πιούμε ή να φάμε κάτι. Τα τραπεζάκια και τα παγκάκια κάτω από τα δέντρα θα μας εξασφαλίσουν δροσιά και ίσκιο. Προχωρώντας πιο μέσα μπορεί να συναντήσουμε και καμιά χελώνα ή κάποιο περίεργο πουλί.

Αναψυκτήριο-Καλοπούλα

Μάλιστα σχεδόν αντικριστά προς το αναψυκτήριο υπάρχει μια μικρή λιμνούλα όπου τα παιδάκια μας μπορούν να δουν ψαράκια και χελώνες να κολυμπάνε. Βέβαια πάντα πρέπει να προσέχουμε τα κουνούπια και τις μέλισσες εάν βρεθούμε ανοιξιάτικους ή καλοκαιρινούς μήνες.

λίμνη-χελώνες-ψαράκια
λίμνη-υμηττός
Προχωρώντας προς τα πάνω συναντάμε διάσπαρτα εδώ και εκεί αρκετά παγκάκια και αλάνες διαμορφωμένες κατάλληλα για σύντομη ξεκούραση ή διάλειμμα για φαγητό. Τέλος, το χειμώνα είναι ιδανικά για να έρθουν τα παιδιά μας σε επαφή με το χιόνι, να παίξουμε χιονοπόλεμο και να φτιάξουμε χιονάνθρωπο!
υμηττός-τραπεζάκια
Κλείνοντας, η απλοχωριά και η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει αυτό το μέρος, το κάνει έναν ευχάριστο προορισμό για μία εναλλακτική βόλτα. Ειδικά όταν αρχίζει να φτιάχνει ο καιρός, τόσο εμείς οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά προτιμούμε να βρεθούμε σε έναν ανοιχτό χώρο κοντά στη φύση. Ιδίως για όσα παιδιά δεν αγαπούν τους κλειστούς χώρους που τα περιορίζουν ή τα κάνουν να νιώθουν κλειστοφοβικά, το δάσος της Καισαριανής είναι μια διέξοδος που τόσο τα ίδια όσο και οι γονείς θα απολαύσουν.