Ο Καραγκιόζης συναντά τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε ένα γιγαντιαίο θέατρο σκιών από 17 έως 20 Ιουνίου με ζωντανή μουσική στον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με δωρεάν είσοδο!

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, δημιουργεί ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι εμπνευσμένο από τους λαϊκούς ήρωες του θεάτρου σκιών και την αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη. Ενενήντα γιγαντιαίες φιγούρες ζωντανεύουν σε έναν μπερντέ 45 τετραγωνικών μέτρων με τη φωνή του Ηλία Καρελλά, του Χρήστου Θηβαίου (Τσαλαπετεινός), της Τζώρτζια Κεφαλά του συγκροτήματος Μπλε (Αηδόνα) ενώ στο ρόλο του Προμηθέα συναντάμε τον Θάνο Κοσμίδη από το συγκρότημα Burger Project. Τη μουσική της παράστασης έγραψαν οι String Demons, οι οποίοι παίζουν και τραγουδούν ζωντανά στη σκηνή.

Ο Καραγκιόζης ως Πεισθέταιρος και ο ξακουστός θείος του Μπαρμπαγιώργος ως Ευελπίδης, απογοητευμένοι από την πόλη τους αναζητούν την ιδανική πολιτεία για να ζήσουν ήρεμα, ευτυχισμένα και ειρηνικά. Τα πουλιά που βλέπουν τα πάντα πετώντας από ψηλά είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι για να τους υποδείξουν αυτήν την όμορφη ιδανική πολιτεία. Αποφασίζουν, λοιπόν, αφήνοντας πίσω τους τις ψηλές πολυκατοικίες, τα αυτοκίνητα, τον θόρυβο και το γκρίζο της πόλης και των ανθρώπων της, να ξεχυθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και να συναντήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον τα πουλιά με τον αρχηγό τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: