Βόλτα και πικ νικ στο βοτανικό κήπο.

Ο βοτανικός κήπος αποτελεί μια όαση πρασίνου και καθαρού αέρα στο Χαϊδάρι. Είναι ανοιχτός για το κοινό με δωρεάν είσοδο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Υπέροχος περίπατος που διαρκεί αρκετές ώρες σε μία αχανή έκταση. Ακόμα και ένα καρότσι κυκλοφορεί άνετα παντού. Έχει παντού ταμπελίτσες με τα ονόματα των φυτών που συναντάς, έχει θερμοκήπια, αμέτρητα παγκάκια με τραπέζι ή κορμούς δέντρων όπου μπορείς να καθίσεις να φας. Έχει αρκετή σκιά, αλλά και κατά τόπους ήλιο, λιμνούλες, χελώνες να κυκλοφορούν ελεύθερα. Ο χώρος είναι τεράστιος!!! Εμείς περπατούσαμε σχεδόν 4 ώρες και δεν τον γυρίσαμε όλο. Πρόκειται για πραγματικά πολύ όμορφο χώρο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς!

Υπάρχουν και δύο χώροι για ιδιωτικά πάρτι επί πληρωμή.

Ο ένας για μικρά παιδιά με ξύλινα παιχνίδια σαν παιδική χαρά πιο φιλική προς το περιβάλλον. Ο άλλος με αναρριχητικά παιχνίδια και δραστηριότητες με τη συμμετοχή ειδικού προσωπικού. Σε αυτούς τους δύο χώρους δεν έχει πρόσβαση ο υπόλοιπος κόσμος. Δεν επιτρέπονται στο χώρο ποδήλατα, πατίνι, μπάλες, φρίσμπι, μουσική. Λόγω κορωνοϊού στη είσοδο επιτρέπονται μέχρι 200 άτομα με καρτελάκια, όπως στα πολυκαταστήματα. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε νωρίς. Με ξεχωριστή είσοδο υπάρχει καφέ και μια μικρή παιδική χαρά κάτω από τα δέντρα (έχει μεταφερθεί ευτυχώς). Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι και θα το επαναλάβουμε σύντομα. Είχαμε σχεδόν 1,5 χρόνο να το επισκεφτούμε και το μετανιώσαμε. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

 

* Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, σε απόσταση 8 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και καταλαμβάνει μια έκταση 1860 στρεμμάτων, στις Βόρειες πλαγιές του Όρους Αιγάλεω.

Στο τέλος της Ιεράς Οδού, στο ύψος που αυτή συμβάλλει με Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών (πρώην Καβάλας) θα συναντήσει ο επισκέπτης την κεντρική είσοδο του Βοτανικού Κήπου (Ιερά Οδός 403). Ο Κήπος εκτείνεται λίγο μετά από το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, μέχρι τη Μονή Δαφνίου και τα τουριστικά περίπτερα του Δήμου Χαϊδαρίου (πρώην ΕΟΤ). Διακόπτεται από τον δρόμο Σχιστού – Κορυδαλλού ο οποίος τον χωρίζει σε ένα μικρότερο, το ανατολικό τμήμα, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο, το δυτικό. Η καλλιεργημένη και επισκέψιμη περιοχή του Κήπου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα. Είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Κήπος αυτός είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ιδρύθηκε, το 1951, με βάση το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους.

*Πηγή πληροφοριών: http://www.diomedes-bg.uoa.gr/history.html  

Μας προτείνει η Νάσια Σαμαρινίδου