Ο ιππικός όμιλος Κουβαρά βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών από τον Πειραιά προς Κερατέα.

Διαθέτει έναν πολύ όμορφο χώρο, καθαρό και καλά οργανωμένο με επιβλητικά και εντυπωσιακά κτήρια και ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης. Εδώ θα δούμε άλογα φυσικά αλλά και πολλά ακόμα ζώα, όπως καμήλες, ζέβρες, ορτύκια, κότες, καγκουρό, ελάφια, κουνελάκια, περιστέρια και λάμα. Δεν έχουμε βέβαια τη δυνατότητα να τα ταΐσουμε ενώ βρίσκονται όλα σε περιφραγμένο χώρο. Το βρεφικό καρότσι κυκλοφορεί άνετα παντού. Στο χώρο δεν θα βρει κανείς πολλούς χώρους με σκιά και πάγκους για ξεκούραση, ωστόσο λειτουργεί ένα εξαιρετικό καφέ πάνω σε γκαζόν με ομπρέλες αλλά και μεγάλο εσωτερικό χώρο για όποιον επιθυμεί. Στον ίδιο χώρο υπάρχει ένα φουσκωτό και τρία τραμπολίνο όλα εξωτερικού χώρου χωρίς χρέωση. Λίγο πιο πέρα από το καφέ υπάρχει και παιδική χαρά αλλά είναι εκτός οπτικού πεδίου. Ο χώρος διατίθεται και για την οργάνωση εκδηλώσεων.

Στο χώρο αυτό ασκούνται μαθητές ιππασίας, με την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών.

Στον ιππικό όμιλο του Κουβαρά μπορούν να εκπαιδευτούν παιδιά από 7 ετών και άνω καθώς και ενήλικες από αρχάριους μέχρι προχωρημένα επίπεδα. Όλα τα μαθήματα ιππασίας διεξάγονται στους εξωτερικούς στίβους με τους κατάλληλους προπονητές, χρησιμοποιώντας εκπαιδευμένα άλογα και πόνυ για όλα τα επίπεδα από τους αρχάριους μέχρι τα προχωρημένα. Παρέχονται “private” μαθήματα, “semi-private” μαθήματα, μαθήματα πολλών ατόμων, και μαθήματα υπερπήδησης εμποδίων.

Φυσικά και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία ολιγόλεπτη βόλτα με άλογο έναντι αντιτίμου πάντα.

Επίσης υπάρχει ειδικός χώρος που μπορείτε να παραγγείλετε μαλλί της γριάς ή βάφλες με σοκολάτα σε stick! Για να απολαύσετε όλες τις ομορφιές του χώρου θα χρειαστούν αρκετές ώρες, οπότε αν το καφέ-εστιατόριο του κτήματος δεν είναι η πρώτη σας επιλογή, τότε μην αμελήσετε να πάρετε μαζί και τα ταπεράκια σας!!! Για μας η επίσκεψη στον ιππικό όμιλο του Κουβαρά ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, γεμάτη παιχνίδι, διασκέδαση και χαλάρωση. Σίγουρα θα την επαναλάβουμε με την πρώτη ευκαιρία!

 

Μας προτείνει η Νάσια Σαμαρινίδου