Αναζητώντας εναλλακτικές μορφές παιχνιδιού μέσα στην πόλη, περιηγήθηκα στα στενά της γειτονίας μου. Mεταξύ Μαρτίου και Π. Συνδικία στη Θεσσαλονίκη,  λοιπόν, συνάντησα μια καινούρια παιδική χαρά που απευθύνεται σε ηλικίες από 1 έτους μέχρι 12 χρονών. 

Αυτό όμως που με εντυπωσίασε, ήταν ότι ενδείκνυται και για παιδιά ΑΜΕΑ. Δυστυχώς, δεν βρήκα ως τώρα αντίστοιχη παιδική χαρά. Χάρηκα πολύ που γίνονται τέτοιες προσπάθειεςΠροσωπικά, η συγκεκριμένη παιδική χαρά μου αρέσει και τη συστήνωγιατί μπορείς να παίξεις πολλά παιχνίδια. 

Συγκεκριμέναέχει παιχνίδια που έχουν γεωμετρικό σχήμα και εξάπτουν τη φαντασία του παιδιού να παίξει όπως εκείνο θέλει. Για παράδειγμα η κόρη μου που είναι 5 ετών παίζει πίστα survivor. Ενώ ο γιος μου που είναι 3 ετών προτιμά να πηδάει από τους κυλίνδρους και να περνάει την μπάλα του από την μια άκρη του κυλίνδρου στην άλλη ή απλά να κάθεται και να ηρεμεί. 

 

Επίσης, μου αρέσει και για έναν ακόμη λόγο. Έχει δάπεδο ταρτάν και αποφεύγουμε τους κραδασμούς. 

Είναι «όαση» δροσιάς για μικρούς αλλά και για μεγάλους. Έχει δύο πόρτες αλλά η μία είναι κλειδωμένη. Οπότε, εφόσον η κεντρική είσοδος είναι μία και κλειστή, μπορείς να αφήσεις το παιδί σου να κινείται ελευθέρα στο χώρο (φυσικά υπό την επίβλεψη σου πάντα). Εκτός όμως από παιχνίδι μπορείς να κάνεις ρόλερ γιατί έχει χαραγμένο δρόμο , να τρέξεις ή να περπατήσεις.

Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας χώρος που να συνδυάζει πολλές μορφές παιχνιδιού και εγώ νομίζω πως τον βρήκα!

Από την Ευαγγελία Κάρτα