Η-καθημερινότητα-ενός-ιδιαίτερου-παιδιού-εξώφυλλο1

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χριστοπούλου

Επιμέλεια: Εκδόσεις Κομνηνός, Σελιδοποίηση: Σοφία Παπανικολάου
Εκδόσεις Κομνηνός, Αθήνα 2023

” Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού” είναι ένα βιβλίο βιωματικό.

Μας μεταφέρει την πραγματική ιστορία ενός “ιδιαίτερου” παιδιού, όπως τη βιώνει και την παρουσιάζει η μητέρα του. Μια μητέρα που παλεύει καθημερινά να προσφέρει στο παιδί αυτό ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να μεγαλώσει με αγάπη. Να είναι ευτυχισμένο και κυρίως να μπορέσει να σταθεί στην κοινωνία στην οποία μεγαλώνει και στις προκλήσεις της ζωής.

” Η καθημερινότητα ενός ιδιαίτερου παιδιού” είναι μια αληθινή ιστορία.

Μια ιστορία που στόχο έχει να μας εξοικειώσει με τις δυσκολίες που βιώνει μια οικογένεια με ένα ιδιαίτερο παιδί, όπως το χαρακτηρίζει η συγγραφέας. Που, όμως, τις παρουσιάζει με τόσο απλό λόγο, χρησιμοποιεί λέξεις που ξεχειλίζουν αγάπη, τρυφερότητα και μητρική αγωνία. Τόσο που θαρρείς κάνει το Γολγοθά που ανεβαίνει αυτή η οικογένεια να φαντάζει εύκολος. Γιατί; Γιατί δεν εστιάζει στις άσχημες στιγμές που σίγουρα υπάρχουν. Δεν αναλώνεται με το να περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και τα οποία όσες οικογένειες έχουν παιδιά με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα μπορούν να τις αντιληφθούν πολύ εύκολα.

Επικεντρώνεται στην αγάπη, το γιατρικό που θα κάνει τη ζωή του Χαρούλη της καλύτερη.

Πιο λειτουργική, πιο “κανονική”. Και εστιάζει σε όλα αυτά που βοηθούν το παιδί της. Στο ειδικό σχολείο με το υπέροχο προσωπικό του και στους θεραπευτές που τόση φροντίδα και υποστήριξη προσφέρουν καθημερινά σε όλα τα παιδιά που τους περιβάλλουν. Και επιμένει στη δύναμη ψυχής, στο κουράγιο, την επιμονή και πάνω απ’ όλα στην αγάπη. Αυτά είναι τα εφόδια που χρειαζόμαστε οι γονείς για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τη στήριξη, τη βοήθεια και την ώθηση που χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να ανθίσουν.

Ένα βιβλίο όμορφο, απλό, με εύκολη και λιτή γραφή και εικονογράφηση, που στόχο έχει να μιλήσει στην καρδιά μας.

Να μας διαφωτίσει και να μας δώσει κουράγιο. Να μας παρακινήσει να ενημερωθούμε, να κινητοποιηθούμε και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον. Να διεκδικήσουμε παροχές και υπηρεσίες που θα κάνουν την καθημερινότητα των ιδιαίτερων παιδιών ευκολότερη, πιο ανθρώπινη. Που θα κάνουν την κοινωνία μας συμπεριληπτική και αλληλέγγυα, με ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών.

 

Περισσότερα για το βιβλίο καθώς και ηλεκτρονική αγορά στη σελίδα των εκδόσεων Κομνηνός.

Αν βρήκατε την πρότασή μας ενδιαφέρουσα, ίσως σας αρέσει και “Το βιβλίο που θα ήθελες να έχουν διαβάσει οι γονείς σου”

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!