Μετάφραση: Θεόφιλος Μπαχτσεβάνης,

Εκδόσεις: Νεφέλη 2015, Σειρά: Τσαλαπετεινός 

Αρκούν 100+3 λέξεις για να κάνουν ένα παιδικό βιβλίο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον; Κι όμως!!

Eνα κροκοδειλάκι που τρελαίνεται για καρπούζι είναι ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου “Ένα σποράκι καρπουζιού” του βραβευμένου συγγραφέα και εικονογράφου Greg Pizzoli. Ο Αμερικανός δημιουργός φτιάχνει ένα βιβλίο στα χρώματα του καρπουζιού (πράσινο, κόκκινο και μαύρο). Διηγείται την περιπέτεια που έζησε το μικρό κροκοδειλάκι που κατάπιε κατά λάθος ένα σποράκι. Ο Greg Pizzoli γράφει ένα παιδικό βιβλίο και χρησιμοποιεί τις λέξεις που χρειάζονται για να κάνουν κάθε μικρό αναγνώστη να γελάσει με την ψυχή του (ότι πολλοί το διασκέδασαν μέχρι δακρύων!!). Η εικονογράφηση του βιβλίου βασίζεται σε 4 μόνο χρώματα, είναι από τις πιο λιτές που έχουμε δει τελευταία!

Το βιβλίο απευθύνεται σε μικρά παιδάκια, ηλικίας από 3 ετών. Μπορεί, ωστόσο, εύκολα να διαβαστεί ακόμα και σε μωρά. Τα έντονα χρώματα, το μικρό σε έκταση κείμενο και η αστεία ιστορία θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες και θα τους κάνει να γελάσουν με την καρδιά τους! Το βιβλίο τιμήθηκε με το Theodor Seuss Geisel Award το 2014. Το βιβλίο «Ένα σποράκι καρπουζιού» του Greg Pizzoli, κυκλοφορεί στην Αμερική και τον Καναδά για λογαριασμό της Disney.

Στα υπέρ του βιβλίου- όπως και όλων των παιδικών βιβλίων της σειράς Τσαλαπετεινός- η εκτύπωσή του σε χαρτί από βιώσιμα δάση, βιοδιασπώμενο με ουδέτερο Ph και λευκασμένο χωρίς χλώριο.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!