ευχή-πρώτου-χιονιού

Εικονογράφηση: Άννα Πετρακίδου,

Εκδοσεις iWrite, 2020

Ηλικιες: 6-9 ετών

Η Αμέλια λαχταρούσε πάντα να πάει σε μια περιπέτεια.

Όμως κάτι την κρατούσε πίσω. Η τόλμη της εναλλασσόταν με φόβο. Ό,τι τη μια στιγμή την ωθούσε να εξερευνήσει μέρη άγνωστα και να γνωρίσει πλάσματα μυθικά και τρομακτικά την άλλη στιγμή τη γέμισε δισταγμό, δειλία και φόβο. Ώσπου κάποια στιγμή αποφάσισε να βάλει τους ενδοιασμούς της στην άκρη και να ξεκινήσει για το μεγάλο ταξίδι, τη μεγάλη περιπέτεια. Στο ταξίδι της αυτό συνάντησε έναν θαρραλέο πρίγκιπα και ένα σωρό μαγικά πλάσματα.

Με όλα τα σκαμπανεβάσματα και τις εναλλαγές θάρρους, τόλμης και φόβου κατάφερε να ολοκληρώσει το ταξίδι της.

Δεν ήταν όμως χαρούμενη για το θάρρος που επέδειξε. Περισσότερη ήταν η απογοήτευσή της για τη δειλία που την κυρίευσε και δεν μπόρεσε να πάει ακόμη παραπέρα. Αργότερα, όμως, με το πρώτο χιόνι του έτους γνώρισε τη Νεράιδα του Πρώτου Χιονιού. Τότε ανακάλυψε ότι όλες τις οι επιθυμίες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, ακόμα και οι πιο παραμυθένιες.

«Η ευχή του πρώτου χιονιού» είναι ένα βιβλίο συναρπαστικό.

Που σε ταξιδεύει σε μέρη φανταστικά και γεμίζει το μυαλό σου με εικόνες από πλάσματα ονειρικά. Ένα βιβλίο που ταυτόχρονα εξάπτει όχι μόνο τη φαντασία αλλά και την επιμονή, τη θέληση, το θάρρος και την αποφασιστικότητα. Η εικονογράφηση συμβάλλει τα μέγιστα στη συμπλήρωση και τη σύνθεση αυτού του μαγικού και ονειρικού σκηνικού που περιγράφεται στην ιστορία μας. Χρώματα έντονα, αντιθέσεις, σκηνικά και πρόσωπα που αποδίδονται τόσο αρμονικά. Εύκολα παρασύρεσαι και αντιλαμβάνεσαι μια υποψία κίνησης καθώς γυρνάς τις σελίδες!

«Η ευχή του πρώτου χιονιού» μπορεί να πραγματοποιηθεί, όπως και κάθε ευχή.

Αρκεί να την πιστέψουμε και αν την επιθυμούμε πολύ, βαθιά και αληθινά. Γιατί η μαγική δύναμη για να πραγματοποιηθεί μια ευχή βρίσκεται μέσα μας, στο πάθος και την εσωτερική μας θέληση. Στο θάρρος και την τόλμη που πολλές φορές δεν γνωρίζουμε ούτε οι ίδιοι ότι διαθέτουμε.

Αμέλια-πριγκιπόπουλο
νεράιδα-χιονιού-ευχή

Είναι αλήθεια πως καμιά φορά έχουμε φόβους που μας εμποδίζουν να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας.

Όμως αν αναζητήσουμε την πηγή τους, μπορεί να ανακαλύψουμε ότι αυτή βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Και συχνά είναι η ίδια η ένταση των συναισθημάτων που δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά.
Αν όμως την εντοπίσουμε, τότε θα απαλλαγούμε μια και καλή από το βάρος που κουβαλάμε και μας εμποδίζει να ζήσουμε όπως θέλουμε, τολμώντας να κάνουμε πράγματα που θεωρούμε πως δεν είμαστε ικανοί.

Ένα βιβλίο που μπορεί να κεντρίσει την προσοχή και να εξάψει τη φαντασία ακόμα και παιδιών 5 ή 6 χρονών.

Ενώ μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα και χωρίς να κουράσει, από ένα παιδί 8 χρονών, αν όχι και μικρότερο. Η γραμματοσειρά είναι μεγάλη και το κείμενο ευανάγνωστο με πολλές και μεγάλες εικόνες. Ο συνδυασμός πλοκής, τρόπου γραφής και εικονογράφησης κάνουν την «ευχή του πρώτου χιονιού» μια πολύ καλή επιλογή, ικανή να εξάψει τη φιλαναγνωσία των παιδιών, χωρίς να τα κουράσει.

Στο τέλος έχει ευχάριστες δραστηριότητες όπως σταυρόλεξα, κουίζ και κατασκευές για να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο την Ευχή του Πρώτου Χιονιού!

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν και εμείς την Αμέλια στη μαγική της περιπέτεια, με μοναδικά εφόδια τη θέληση, την τόλμη μας και ένα ζεστό πανωφόρι. Και μην ξεχνάτε! Να κάνετε ευχές! Να επιθυμείτε αληθινά και βαθιά! Και ίσως η Νεράιδα του Πρώτου Χιονιού να μπορεί να πραγματοποιήσει και τη δική σας ευχή!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το βιβλίο και να το παραγγείλετε στη σελίδα του εκδοτικού οίκου, κάνοντας κλικ εδώ:

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!