το παιδί με το κανατάκι-εξώφυλλο

 

Διασκευή από το συναξάρι του Αγίου Γεωργίου

Εικονογραφηση: Ναταλία Καπατσούλια,

Εκδοσεις Πορφύρα, 2024

Ηλικιες: 6+ ετών

Το παιδί με το κανατάκι είναι μια ιστορία από το Συναξάρι του Αγίου Γεωργίου.

Οι Σαρακηνοί επιτίθενται στο όμορφο νησί της Μυτιλήνης ανήμερα του Αγίου Γεωργίου και αρπάζουν πολλούς αιχμαλώτους.

Ανάμεσά τους είναι κι ο μικρός και εύστροφος Γιώργης.

Ο Γιώργης από εκείνη τη μέρα γίνεται σκλάβος του Σαρακηνού. Η ιδιαίτερη σχέση που έχει το παιδί με το συνονόματό του Άγιο και η αγάπη του γι’ αυτόν θα του δώσει όχι μόνο ελπίδα αλλά και την ελευθερία του.

Το παιδί με το κανατάκι αποτελεί μια όμορφη περιγραφή ενός θαύματος του Αγίου Γεωργίου.

Μια ιστορία που θέλει να μας δείξει ότι οι Άγιοι παραμένουν κοντά μας και μετά το θάνατό τους. Μπορεί να φεύγουν από την εδώ ζωή, δεν πηγαίνουν, όμως, μακριά μας. Αντίθετα είναι πιο κοντά μας και μάλιστα διαρκώς, αφού πλέον δεν τους περιορίζει ο χρόνος και ο τόπος.

Μπορούν δηλαδή να βρεθούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, κάθε ώρα και στιγμή.

Είναι πανταχού παρόντες έτοιμοι να βοηθήσουν, να παρηγορήσουν, να προστατέψουν, αρκεί εμείς να τους καλέσουμε κοντά μας. Η αγάπη μας και η πίστη μας σε αυτούς είναι αυτές που τους κάνουν παντοτινούς συντρόφους μας και προστάτες μας.

παιδί-κανατάκι-εικόνα

Το παιδί με το κανατάκι είναι μια ιστορία καλογραμμένη με απλό και κατανοητό λόγο.

Μπορεί εύκολα να διαβαστεί από τους μικρούς αναγνώστες και φίλους των βιβλίων. Η περιγραφή του θαύματος περιέχει το στοιχείο του εξωπραγματικού που πάντα εξιτάρει τη φαντασία των παιδιών και κινεί τον ενθουσιασμό τους. 

Η εικονογράφηση αποτελείται από ζωγραφιές με έντονα και ζωηρά χρώματα.

Στα πρόσωπα  αποτυπώνονται με μεγάλη ευκολία εκφράσεις και συναισθήματα. Χαρά, λύπη, αγωνία και ηρεμία εναλλάσσονται στις φιγούρες και διαδέχονται το ένα το άλλο ολοκληρώνοντας την πλοκή της ιστορίας με περισσή μαεστρία.

Μία ιστορία που αξίζει να διαβαστεί.

Τόσο για την όμορφη και εύκολη πλοκή της όσο και για τα θρησκευτικά της μηνύματα που περνάνε στους μικρούς αναγνώστες με εύληπτο και κατανοητό τρόπο.  Στο τέλος του βιβλίου οι μικροί μας αναγνώστες θα βρουν δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να διασκεδάσουν και να περάσουν όμορφα το χρόνο τους. 

Περισσότερα για “το παιδί με το κανατάκι” μπορείτε να δείτε στη σελίδα των Εκδόσεων Πορφύρα

Της ίδιας συγγραφέως κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Πορφύρα “το περιστέρι της Ειρήνης”. Διαβάστε την κριτική μας εδώ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!