Μετάφραση: Μάρω Ταυρή, Εικονογράφηση: Έμιλι Γουίνφιλντ Μάρτιν

Εκδόσεις: Μεταίχμιο 2017

 

Ένα βιβλίο-ύμνος στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπινου πλάσματος, στις αμέτρητες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά του, αλλά και στην άνευ όρων αποδοχή και αγάπη των γονιών για το παιδί τους.

Το “Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις” είναι γραμμένο σε στιχάκια, με ομοιοκαταληξία. Αποπνέει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά της αγάπης, τη μαγεία για το θαύμα της νέας ζωής. Κυρίως αναδεικνύει την περιέργεια και την προσμονή για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που σκέφτονται και ελπίζουν οι γονείς όταν κοιτούν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν.

Από τις πρώτες κιόλας σελίδες νιώθεις ότι μεταφέρεσαι σε έναν κόσμο ζωντανό, χρωματιστό, νοσταλγικό και τρυφερό. Κάθε σελίδα περιγράφει με ρομαντισμό και ευαισθησία όλα αυτά που πιστεύει και εύχεται κάποιος κοιτώντας το παιδί του. Είναι λες και γράφει ένα γράμμα μέσα στο οποίο εξομολογείται την απέραντη αγάπη και το θαυμασμό προς το παιδί του.

Μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει την αγάπη που διαποτίζει κάθε σελίδα ξεχωριστά.

Λες και μία νεράιδα μοιράζει ευχές και προσδοκίες με το ραβδί της ώστε το παιδί να μεγαλώσει με ευτυχία, δύναμη, θάρρος, καλοσύνη και όλες τις αρετές. Δεν δείχνει τίποτε παραπάνω από τις καθημερινές αγωνίες του γονιού προς το παιδί και αγάπη δίχως όρους, κανόνες και όρια.

Το “Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις” αποτελεί ένα υπέροχο νανούρισμα για τα πολύ μικρά παιδιά αλλά και μία τρυφερή ιστορία για να εκφράσουμε στο παιδί μας την αγάπη μας. Περιέχει πολύ στοχευμένες απεικονίσεις με απαλούς χρωματισμούς, πρόσωπα ήρεμα που αποπνέουν αγάπη και τρυφερότητα. Σαν πίνακες ζωγραφικής με λεπτομέρειες που είναι ικανές να γίνουν αφορμή για να αφηγηθείς πολλές ιστορίες. Παιδιά με χρωματιστά μπαλόνια, κοστούμια, αστέρια, φεγγάρια όλα τέλεια συνδυασμένα ώστε να συνθέσουν μία μαγική εικόνα.

Το βιβλίο αυτό όχι αδίκως έχει στο ενεργητικό του μία σειρά από διακρίσεις. Συγκεκριμένα:
  • Παρέμεινε για 52 εβδομάδες στη λίστα των best seller των New York Times
  • Βρέθηκε στα 20 πρώτα παιδικά βιβλία του amazon.com για το 2015
  • Κρίθηκε ως το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς 2015, για το amazon
  • Κρίθηκε ως το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο του 2015, για τη Huffington Post

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!