αλεπού-μοδίστρα-εξώφυλλο

 

Εικονογραφηση: Γιώτα Κοκκόση,

Ελληνοεκδοτική, 2019, 2021

Ηλικιες: 4+ ετών

Από τη σειρά “Τα όνειρα του Θοδωρή”

“Η  Αλεπού μοδίστρα” είναι ένα πολύ ευχάριστο παραμύθι που ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο των ζώων.

Πρωταγωνίστρια μια πονηρή αλεπού που όμως είναι εξαιρετική μοδίστρα. Με τη μαστοριά και την τέχνη της έκανε όλα τα ζώα του δάσους να συρρέουν σε ατελείωτες ουρές έξω από τον οίκο μόδας “Η φουντωτή ουρά”. χάρη στα προσόντα και την καλή δουλειά της είχε πολλά έσοδα. Όμως η πονηριά και η απληστία της δεν άφηναν την αλεπού σε ησυχία.

Συνέχεια σκαρφιζόταν πονηριές για να πουλάει πανάκριβα τις δημιουργίες της.

Μέχρι και ζήλια και διχόνοια κατάφερε να διασπείρει ανάμεσα στα ζώα. Έκανε όλα τα ζώα να θέλουν να μοιάσουν στα υπόλοιπα ή να ξεχωρίσουν από τα άλλα, μόνο και μόνο για να τους πουλήσει πανάκριβα τρίχωμα αρκούδας, φτέρωμα πέρδικας ή βελόνες σκαντζόχοιρου! Κι έτσι το δάσος έγινε άνω κάτω! Πώς θα αντιδράσουν άραγε τα ζωάκια με το τελικό αποτέλεσμα αυτών των τεχνασμάτων της πονηρής και άπληστης μοδίστρας; η ίδια θα υποστεί άραγε τις συνέπειες για όλη αυτή την αναταραχή που έχει προκαλέσει;

Η αλεπού μοδίστρα είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι με υπέροχα μηνύματα και ξεχωριστό σκοπό.

Πρώτα πρώτα μαθαίνει στα παιδιά την έννοια των συνεπειών που συνεπάγεται μια πράξη κακόβουλη, όπως το να κοροϊδεύεις και να εξαπατάς τους άλλους λέγοντας ψέματα προκειμένου να κερδίσεις χρήματα. Τα διδάσκει την αξία της δικαιοσύνης και τη δύναμη της συγχώρεσης. Μέσα από το παράδειγμα της αλεπούς μαθαίνουμε ότι όλες οι πράξεις έχουν συνέπειες ιδίως όταν βλάπτουν τους άλλους.

Μαθαίνουμε, όμως, και πως όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Πόσο μάλλον όταν έχουν μετανιώσει αληθινά και θέλουν έμπρακτα να επανορθώσουν για το κακό που έχουν προκαλέσει. Αυτή είναι και η καλύτερη και αποτελεσματικότερη μορφή “σωφρονισμού”.

Πρόκειται για μια ιστοριούλα που μεταφέρει στον κόσμο των ζώων καταστάσεις που συναντώνται συχνά στον κόσμο των ανθρώπων.

Έτσι περνάει στα παιδιά με πιο διασκεδαστικό και εύληπτο τρόπο τα τόσο σημαντικά της μηνύματα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή τους αφού προσδίδει ανθρώπινες ιδιότητες και συμπεριφορές στα ζωάκια του δάσους. Με την ζωηρή μάλιστα εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση γίνεται ακόμα πιο ζωντανή και παραστατική η αφήγηση, κάνοντας ακόμα πιο διασκεδαστική την ανάγνωση της ιστορίας μας.

“Η Αλεπού μοδίστρα” της Χριστίνας Ντούμα είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς “Τα όνειρα του Θοδωρή”.

Του Θοδωρή που από πολύ μικρή ηλικία παλεύει για τη ζωή του εξαιτίας μιας σπάνιας νόσου. Και παλεύει κόντρα στα στατιστικά και τις εκτιμήσεις των γιατρών, διαψεύδοντας ήδη τα προσδόκιμα ζωής. Αγοράζοντας την αλεπού μοδίστρα ή/και τα άλλα βιβλία της σειράς, ενισχύουμε τον αγώνα για τη θεραπεία του Θοδωρή ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται αναμεσά μας. Μια γονιδιακή θεραπεία με τεράστιο κόστος.

αλεπού-παγώνι-σκαντζόχοιρος
Ένα βιβλίο που γράφτηκε από τη συγγραφέα και μαμά του Θοδωρή, Χριστίνα Ντούμα προκειμένου να στηρίξει το ίδιο της το παιδί.

Χριστίνα Ντούμα ήθελα να σου πω ως μαμά προς μαμά ότι σε θαυμάζω! Σε θαυμάζω για τον αγώνα σου… Για την ευγένεια και το ήθος με τα οποία αγωνίζεσαι να βοηθήσεις το παιδί σου. Για τη διακριτικότητα και τη λεπτότητα με την οποία προσπαθείς να “τρυπώσεις” και να μας επικοινωνήσεις το βίωμα και το πρόβλημά σου.

Θέλω επίσης να σε ευχαριστήσω που μοιράζεσαι μαζί μας αυτό τον αγώνα.

Δίνεις έτσι κουράγιο και δύναμη σε κάθε γονιό που δίνει το δικό του αγώνα για το δικό του παιδί. Γιατί τέτοιοι αγώνες πρέπει να γίνονται γνωστοί και να μη μένουν κρυφοί…

Και τέλος θέλω να σε συγχαρώ που δημιούργησες κάτι τόσο όμορφο και ποιοτικό.

Δημιούργησες παραμύθια με ωραία μηνύματα, παραμύθια που τα παιδιά μας θέλουν να διαβάζουν και το κάνουν ευχάριστα και διδάσκονται από αυτά. Και κοντά σε αυτά διδασκόμαστε και εμείς… όχι μόνο από το παραμύθι αλλά και από το παράδειγμα του δημιουργού τους…

Εύχομαι ο αγώνας σας να έχει αίσια έκβαση! Μακάρι σύντομα ο Θοδωρής να είναι υγιής και όλη η οικογένεια να βιώνει μόνο ευτυχισμένες στιγμές!

Περισσότερα για την “Αλεπού Μοδίστρα” και τη σειρά “Τα όνειρα του Θοδωρή” θα βρείτε εδώ:

 

 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!