Αναζητώντας ένα μέρος όπου να μπορούμε και εμείς οι μεγάλοι να απολαύσουμε καφέ και κουβεντούλα και τα πιτσιρίκια να απασχοληθούν δημιουργικά βρεθήκαμε στο «Κτήμα Αρίστη» στο Χαλάνδρι.

Πρόκειται για έναν πράσινο βιολογικό παράδεισο, όαση στο αστικό τοπίο της Αθήνας, μόλις 3 λεπτά με τα πόδια από το μετρό Αγ. Παρασκευή. Ένας χώρος που εκπέμπει αρμονία, ηρεμία και ξεχειλίζει από θετική ενέργεια. Στόχος των δημιουργών είναι να μάθουμε μέσα από τη φύση να ζούμε ισορροπημένα και να επαναπροσδιορίσουμε τον αστικό τρόπο ζωής. Ως τόπος προορισμού σχολικών εκδρομών αλλά και οικογενειακών αποδράσεων μέσα στην πόλη, το Κτήμα Αρίστη είναι ένα φιλόξενο σχολείο για μικρούς και μεγάλους.

Το σκηνικό μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Με το που περάσεις την είσοδο στον χώρο βλέπεις ένα μικρό λόφο. Πάνω του, μία άγρια αχλαδιά απλώνει τον ίσκιο της σε ένα ξύλινο τραπέζι πικ νικ, ένα ποδήλατο ντυμένο με αληθινά λουλούδια κι έναν συμπαθητικό διακοσμητικό νάνο…

Ένα μικρό σπιτάκι στη μέση του κτήματος φιλοξενεί ένα καφέ – παντοπωλείο με ιδιαίτερα προϊόντα.

Άλλα σχετικά με τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, άλλα τρόφιμα από όλον τον κόσμο που ξεχωρίζουν σχετιζόμενα με την υγιεινή ζωή και την ευεξία. Πλακόστρωτα δρομάκια ενώνουν τους διάφορους χώρους καλλιέργειας και τους δενδρώνες. Εδώ το βιολογικό δεσπόζει, αφού το μόνο που χρησιμοποιείται είναι οργανικά χώματα, προϊόντα κομποστοποίησης και ό,τι χαλάει απλά… ξεριζώνεται. Εποχιακά λαχανικά, φρούτα και βότανα χωρίς λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Στο «Κτήμα Αρίστη» μπορεί κάποιος να περπατήσει σε ένα σύγχρονο αστικό περιβόλι, να χαλαρώσει πίνοντας έναν καφέ, να κάνει μια βόλτα με τον σκύλο του. Μπορεί ακόμα να κάνει capoeira ή διαλογισμό, να παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας ή δημιουργικής γραφής!

Το Κτήμα διαθέτει άπλετο χώρο για παιχνίδι στο γρασίδι αλλά και στο χώμα!!!

Τραπέζια καφενείου και πικ νικ, μαξιλάρες καθώς και μια όμορφη πέργκολα ιδανική για καλοκαιρινές και χειμερινές εκδηλώσεις. Ευτυχώς είχαμε φέρει μαζί μας ένα τρακτέρ και έτσι τα παιδιά αφοσιώθηκαν στην φορτοεκφόρτωσή του με πετραδάκια. Όταν βαρέθηκαν και αφού είχαν ήδη τρέξει αρκετά στον άπλετο διαθέσιμο χώρο, η κοπέλα από το παντοπωλείο μας έφερε λαδοπαστέλ και μπόλικα σχέδια να χρωματίσουμε. Κάπως έτσι η βόλτα μας εξελίχθηκε εξίσου απολαυστική για όλους!!

Στο Κτήμα λειτουργούν και πολλά παιδικά εργαστήρια όπως κηπουρικής και μαγειρικής. Το εργαστήρι μαγειρικής ενεργοποιεί τις αισθήσεις φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με καινούργιες γεύσεις και διαφορετικές κουλτούρες. Στο εργαστήρι κηπουρικής τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν τον τρόπο για να δημιουργούνε από σπόρο φυντανάκια και απολαμβάνουν ό,τι προσφέρει η κάθε εποχή.

 Τα εργαστήρια έχουν κόστος συμμετοχής και εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Ο χώρος προσφέρεται ακόμα και για παιδικά πάρτι, σχολικές εκδρομές, εκδηλώσεις αλλά και summer camp. Η είσοδός του είναι ελεύθερη καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης οπότε δεν λειτουργεί. Πρόκειται για έναν χώρο που αξίζει να επισκεφτείτε και να απολαύσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές!!!

ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ!!!