Μια από τις αγαπημένες επιλογές κάθε αθηναϊκής οικογένειας για μία βόλτα με παιδιά είναι το πάρκο και η μαρίνα του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για έναν προορισμό κατάλληλο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Συχνά, ωστόσο, αποτελεί την πρώτη επιλογή κάθε χειμωνιάτικης λιακάδας για μια βόλτα που τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς μπορούν να απολαύσουν. Και αυτό λόγω των πολλών δραστηριοτήτων που προσφέρονται σε όλη την έκταση της μαρίνας και του πάκου. Ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα του χώρου είναι ότι διαθέτει δικό του χώρο στάθμευσης με χαμηλή χρέωση.

Ξεκινώντας από το χώρο της μαρίνας, ένας περίπατος μπροστά στη θάλασσα είναι πάντοτε ευχάριστος, ιδίως αν συνοδεύεται με παγωτό για τα παιδιά και καφέ για τους μεγάλους! Τα ωραία όμως για τα παιδιά κρύβονται πίσω από τα καταστήματα, τις ταβέρνες και τα καφέ….Εκεί οι μικροί μας εξερευνητές θα αντικρίσουν το δικό τους παράδεισο! Έναν υπαίθριο παιδότοπο με φουσκωτά και τραμπολίνο. Μία λιμνούλα όπου μπορούν να κάνουν βόλτα μέσα σε όμορφες βαρκούλες- πάπιες και κύκνους. Μία μεγάλη ποικιλία από παιχνίδια με κέρματα όπως αυτοκίνητα άλογα αεροπλάνα. Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά υπάρχει άπλετος χώρος με τραπεζοκαθίσματα για ξεκούραση, καφέ και διάλειμμα για σνακ κατά την εξερεύνηση.

Και πάμε σιγά σιγά προς το πάρκο. Εκεί αλλάζει το σκηνικό. Καταρχάς υπάρχουν δύο καφετέριες με εσωτερική παιδική χαρά. Εκεί οι γονείς έχουν εύκολη εποπτεία των παιδιών καθώς απολαμβάνουν το καφεδάκι τους σε αμελητέα απόσταση από τα παιδιά.

Εκεί δίπλα θα δείτε και ένα χώρο όπου το καλοκαίρι γίνονται παραστάσεις θεάτρου σκιών με τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη. Και για τους μεγάλους, λειτουργεί και θερινός κινηματογράφος, με ποικιλία ταινιών που προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.  Μάλιστα κάπου κάπου στο χώρο του σινεμά παίζονται και παιδικές θεατρικές παραστάσεις.

Παρά πέρα, το πάρκο διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο με όργανα γυμναστικής, όπου μπορεί κάποιος να αθληθεί. Επίσης υπάρχουν γήπεδα Mini soccer και καλαθοσφαίρισης καθώς και περιφραγμένος χώρος αποκλειστικά για σκυλιά. Κάπου εκεί θα δει κανείς και το βοτανικό κήπο με την τεράστια ποικιλία λουλουδιών και βοτάνων που ομορφαίνουν το χώρο.

Προχωρώντας θα συναντήσουμε μία τεράστια έκταση με τρεις διαφορετικές παιδικές χαρές. Ξεκινώντας από αυτήν που απευθύνεται σε νήπια με κατάλληλα παιχνίδια προχωράμε προς τις επόμενες όπου ανεβαίνει το ηλικιακό όριο των παιδιών και φυσικά τα παιχνίδια γίνονται λίγο πιο δύσκολα. Σε όλες υπάρχουν κούνιες, τσουλήθρες, πατάρια, ράμπες και τριγωνικές σκάλες με λαβές ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στα παιδιά με κινητικές δυσκολίες. Εκτός από τα κλασσικά παιχνίδια που συναντάμε σε μία παιδική χαρά, εντύπωση προκαλούν αμέσως στα παιδιά ορισμένες ογκώδεις κατασκευές θεματικού χαρακτήρα όπως κάστρα, πύργοι και καράβια.

Υπάρχει επίσης μία με καντίνα απ’ όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν τα παιδιά τους ενώ, τέλος, οι διάδρομοι για περίπατο και ποδηλασία που εκτείνονται  κατά μήκος όλου του πάρκου αποτελούν μία επιπλέον επιλογή για μικρούς και μεγάλους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πάρκο Φλοίσβου οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις μέσα στη χρονιά με αφορμή συγκεκριμένες περιστάσεις, όπως Χριστουγεννιάτικο χωριό με διάφορα παιχνίδια και κιόσκια, καλοκαιρινές και άλλες γιορτές για παιδιά και ενήλικες όπου προσφέρεται και οργανωμένη απασχόληση και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους!!!

ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ!!!