Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές χαράδρες του Ολύμπου, στην Παλαιά Βροντού του Δήμου Δίου – Ολύμπου, βρίσκεται χτισμένο  το εκκλησάκι της Αγίας Κόρης.

Η Αγία Κόρη αποτελεί προσκύνημα αφιερωμένο σε μια άγνωστη όμορφη κόρη, που κατέφυγε εκεί, για να ξεφύγει από τους Τούρκους. Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το χωριό Βροντού, ένα μονοπάτι με 169 σκαλιά κατηφορίζει στριφογυριστά μέσα σε μια ρεματιά. Στο τέλος των σκαλοπατιών, μία γέφυρα ενώνει τις δύο πλαγιές της ρεματιάς οδηγώντας απ΄ ευθείας στην είσοδο του προσκυνήματος.

Το εκκλησάκι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, χτισμένο γύρω από ένα δέντρο.  Δίπλα στην είσοδό του αναβλύζει το αγίασμα, το οποίο οι πιστοί θεωρούν θαυματουργό και προσέρχονται για να πιουν. Πολλοί είναι εκείνοι που μαρτυρούν δεκάδες θαύματα.  Η Αγία Κόρη δεν αναγνωρίστηκε επίσημα από την Εκκλησία ως Αγία- διότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ταυτότητά της. Έχει όμως αναγνωριστεί στη συνείδηση του λαού. Το ασταμάτητο προσκύνημα των πιστών μετέτρεψε το εκκλησάκι, εκτός από χώρο φυσικής ομορφιάς και αναψυχής και σε πνευματικό κέντρο της περιοχής.

Στο μοναδικό χώρο αναψυχής που υπάρχει εκεί θα βρούμε ένα αναψυκτήριο και μία παιδική χαρά, όπου παρέχεται η δυνατότητα για ξεκούραση και φαγητό.

Μετά το εκκλησάκι, αν ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσα από ένα πανέμορφο δάσος θα φτάσουμε στις φυσικές λιμνούλες με τους πανέμορφους καταρράκτες που είναι ό,τι πρέπει για κολύμπι και βουτιές. Τα νερά είναι μεν κρύα αλλά πεντακάθαρα, κρυστάλλινα και καταπράσινα και μπορούν άνετα να συναγωνιστούν τις καλύτερες παραλίες. Η επίσκεψη στην περιοχή είναι μοναδικού κάλους και αποτελεί αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Εύκολη η πεζοπορία ακόμα και για τα παιδιά με οργανωμένα και σημαδεμένα μονοπάτια που φτάνουν μέχρι και τις κορυφές του Ολύμπου. Είναι μια πολύ εναλλακτική αλλά σίγουρα πολλά υποσχόμενη εξόρμηση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και σίγουρα θα θελήσουν όλοι να επαναλάβουν.

Μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες οργανώνονται ομαδικές πεζοπορίες στα γύρω μονοπάτια, κατάλληλες και για παιδιά, και καταβάσεις στο Φαράγγι που φυσικά καταλήγουν στους καταρράκτες για ένα δροσερό ομολογουμένως μπάνιο! Είτε, λοιπόν, είστε ντόπιοι και θέλετε να απολαύσετε μία κοντινή αλλά ξεχωριστή βόλτα είτε έχετε βρεθεί στο νομό Πιερίας για διακοπές, το Ρέμα της Αγίας Κόρης αποτελεί ένα πανέμορφο μέρος που αξίζει να επισκεφτεί κανείς!!!

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!