Απόδοση στα ελληνικά: Ελένη Δουκάκη, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο,

Δ’ Έκδοση, Αθήνα 2019

Στο βιβλίο «Παρακαλώ, μπαμπά φέρε μου το φεγγάρι» ο μπαμπάς της Άννας κάνει τα πάντα για την κόρη του! Όταν η μικρή Άννα κοιτάζει το μεγάλο φωτεινό φεγγάρι, θέλει πολύ να παίξει μαζί του. Όμως εκείνο είναι τεράστιο! Όταν ο μπαμπάς της το πλησιάζει και του λέει πόσο πολύ θέλει η κόρη του να παίξει με το φεγγάρι, εκείνο του λέει ότι πρέπει να περιμένει να μικρύνει. Έτσι ο μπαμπάς περιμένει μέχρι να γίνει το φεγγάρι τόσο μικρούτσικο που σχεδόν δεν φαίνεται…

Ένα βιβλίο που προορίζεται να διαβαστεί τις νύχτες με φεγγάρι, αλλά και τις άλλες, τις έναστρες, που το φεγγάρι λείπει. Πού να έχει πάει, άραγε…

Μια απλή, τρυφερή ιστορία, που μιλάει τόσο γλυκά για την απέραντη αγάπη του πατέρα προς το παιδί του. Που δείχνει ότι ο πατέρας μπορεί να κάνει και να δώσει τα πάντα για αυτό, ακόμα και να του φέρει το ίδιο το φεγγάρι!!Μία ιστορία από εκείνες που ξέρει να πλάθει μοναδικά, με υλικό τα χρώματα και τα όνειρα, ο σπουδαίος ζωγράφος Eric Carle. 

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι μοναδική, γεμάτη χρώματα και καταπληκτικά σχέδια. Κι όπως οι σελίδες ξεδιπλώνονται μπροστά στα διψασμένα για παραμύθια πιτσιρίκια, τότε τα έκπληκτα ματάκια τους κοιτάζουν ορθάνοιχτα κι εκστασιασμένα! Απλά ένα υπέροχο παραμύθι! Από την άλλη οι ενήλικες ανακαλούν με γλυκόπικρη νοσταλγία τη δική τους παιδική ηλικία.

Να προσθέσουμε ότι οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν στα πολύ μικρά παιδιά τους για τις φάσεις του φεγγαριού, από την Πανσέληνο ως τη χάση. Μάλλον περιττεύει!

Οι αναδιπλούμενες σελίδες προς κάθε κατεύθυνση ζωντανεύουν την ιστορία και κάνουν το φεγγάρι να μοιάζει αληθινό.

Ο λόγος βραχύς και μετρημένος σαν ποιητής ξεχωριστός και οι εικόνες από το μαγικό σύμπαν του συγγραφέα και ζωγράφου. Μια ακόμα έξοχη ιστορία, από τις πλέον ατμοσφαιρικές, από εκείνες που φωτίζουν την ομορφιά της παιδικής ηλικίας και την σχέση πατέρα-κόρης. Την ίδια στιγμή φανερώνουν υπέροχα τις σμικρύνσεις και ανανεώσεις της σελήνης που κάθε 28 περίπου μέρες κάνει τον δικό της κύκλο. Χωρίς να κατονομάζει όλες αυτές τις φάσεις του φεγγαριού, ο Καρλ τις ζωγραφίζει και τις σημαίνει. Γιατί σημασία δεν έχουν τα ονόματα, αλλά η τακτική αυξομείωση αυτής της χρυσωπής φέτας που κρέμεται στον ουρανό κάθε νύχτα.

Μαγεία για κάθε παιδί. Από τον μεγαλύτερο μάγο του picture book του τελευταίου μισού αιώνα.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!