Πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα συμπεριφοράς που παρουσιάζουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μετάφραση: Βασίλης Αθανασιάδης, Εκδόσεις Μίνωας, 2017

Το βιβλίο αυτό νομίζω ότι χρειάζεται να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη κάθε γονιού. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχει τύχει να θυμώσουμε υπερβολικά με ορισμένες συμπεριφορές των παιδιών μας. Σίγουρα όλοι έχουμε φωνάξει για να εκφράσουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας. Επίσης ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές του ξύλου για να επιβάλουν την πειθαρχία στα παιδιά τους. Ακόμα και αν αυτό μεταφράζεται σε μία όχι και τόσο δυνατή ξυλιά στον ποπό ή στο χέρι του παιδιού.

Ο σκοπός αυτού του οδηγού είναι να μας εξηγήσει γιατί το ξύλο και οι φωνές δεν αποτελούν αποτελεσματικές μεθόδους πειθαρχίας. Αντ’ αυτών, διδάσκει τους γονείς πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα πιο κοινά προβλήματα συμπεριφοράς της προσχολικής ηλικίας. Οι συγγραφείς του βιβλίου, αμφότεροι ψυχολόγοι και οικογενειακοί σύμβουλοι, προτείνουν εναλλακτικές, πιο αποτελεσματικές λύσεις και συμπεριφορές προς τα παιδιά.

Από την επιθετικότητα και την αδελφική αντιζηλία, μέχρι την ακαταστασία και τα ψέματα, ο οδηγός αυτός προσφέρει με σαφήνεια απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές. Παράλληλα περιγράφει και τα βασικά λάθη των γονιών, ακόμα και αυτά που δεν αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια. Γι’ αυτό και προτείνει λύσεις, από τις πιο απλές έως τις πιο σύνθετες, που θα βοηθήσουν τους γονείς να επικοινωνήσουν με το παιδί τους. Πώς να παραμείνουν ήρεμοι σε έντονες καταστάσεις και να αποτρέπουν τις συγκρούσεις, μεγαλώνοντας τα παιδιά τους με αγάπη.

Με όπλο την υπομονή και τη σιγουριά της γνώσης, οι γονείς μπορούν να διδάξουν τη σωστή συμπεριφορά στα παιδιά τους. Έτσι θα απολαύσουν μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, με αγάπη, πειθαρχία και όρια.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!