Τις προάλλες είχα την τύχη να βιώσω μία πολύ ευχάριστη και εντυπωσιακή εμπειρία. Πηγαίνοντας για ψώνια σε ένα επαρχιακό υποκατάστημα της αλυσίδας σουπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ  έπεσε το μάτι μου σε κάποια πολύ πρωτοποριακά και συνάμα λειτουργικά καρότσια. Κάποια από αυτά είχαν επάνω βρεφικό καθισματάκι για νεογέννητα, το γνωστό «αβγό». Αυτό φυσικά είναι πολύ εξυπηρετικό για τους γονείς που πηγαίνουν  για ψώνια μαζί με τα μωρά τους καθώς δεν χρειάζεται να κουβαλάνε δύο καρότσια, ένα για τα ψώνια και ένα για το μωρό.
καρότσι βρέφη
καρότσι βρέφη
Ακόμα, είδα καρότσια που το μπροστινό τους μέρος ήταν αυτοκινητάκι, μέσα στο οποίο μπορούσε να καθίσει ένα παιδάκι και να απολαύσει μια όμορφη βόλτα στο σούπερ μάρκετ αντί να τρέχει πάνω κάτω στους διαδρόμους. Αυτό πέρα από τη χαρά που προσφέρει στα παιδιά βολεύει πολύ και τους γονείς που δεν χρειάζεται να κυνηγάνε τα πιτσιρίκια τους σε κάθε διάδρομο.
καρότσι αυτοκινητάκι
Το πιο εντυπωσιακό και αξιοθαύμαστο καροτσάκι απ’ όλα, όμως, ήταν αυτό που προοριζόταν για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Καρότσι για ψώνια και αναπηρικό αμαξίδιο μαζί. Δεν ξέρω πόσο συνήθης ή αυτονόητη μπορεί να είναι μία τέτοια εικόνα σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Νομίζω, όμως, ότι στην ελληνική πραγματικότητα είναι αρκετά πρωτοποριακό σαν πρωτοβουλία.
καρότσι αμαξίδιο
Θα ήθελα, λοιπόν, να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην εταιρία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για την ανθρωπιά, την ευαισθησία και το σεβασμό που επιδεικνύει σε κάθε υποψήφιο πελάτη με αυτήν της την κίνηση. Κυρίως, όμως, θα ήθελα να ευχηθώ αυτή η κίνηση να αποτελέσει αντικείμενο μίμησης και από άλλες εταιρίες. Μακάρι περισσότεροι καταστηματάρχες να δείξουν αντίστοιχη ευαισθησία και να προνοήσουν για αυτούς που τα ψώνια δεν τους είναι το ίδιο ευχάριστη και εύκολη διαδικασία. Μακάρι αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει μάθημα κοινωνικής πρόνοιας για το ίδιο το κράτος και να παραδειγματιστεί παρέχοντας αντίστοιχες διευκολύνσεις στις δημόσιες υπηρεσίες.