Εικονογράφηση:  Βίκτωρ Μοσχόπουλος

Τραγούδι: Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Αγγελάκας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Χαρούλης

Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος, Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός, 2005

Ο Γαργαληστής είναι ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά. Η ιστορία αφορά έναν παράξενο ληστή …Ήταν ένας ληστής που  θεωρούσε το παιδικό γέλιο ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα στον κόσμο. Γι αυτό και το ‘κλεβε ! Περνούσε χώρες και χωριά, μέρη άγνωστα και μέρη ξακουστά. Το μόνο που τον ενδιέφερε να βρει και να κλέψει από τους ανθρώπους, ήταν το παιδικό,γάργαρο γέλιο..

Πρόκειται για ένα βιβλίο που περνάει όμορφα μηνύματα. Βοηθάει τον αναγνώστη και τους μικρούς ακροατές μας, να αντιληφθούν ότι τελικά τα πιο πολύτιμα πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο απλά…Μας βοηθά να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας ακόμα κι εμείς οι πιο…μεγάλοι, ότι η ευτυχία βρίσκεται στα λίγα και στ’ απλά, που λέει κι ο ποιητής…

O Δημήτρης Μπασλάμ γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1967 στο Aschaffenburg της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Έδεσσα, όπου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική. Σπούδασε κοντραμπάσο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά ασχολείται με τη μουσική από το 1986. Συνεργάστηκε δισκογραφικά και σε ζωντανές παραστάσεις με τους: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα, Big Sleep, Μark Eitzel, Μανόλη Φάμελλο, Δήμητρα Γαλάνη, Μελίνα Κανά, Νίκο Ζιώγαλα, Παύλο Παυλίδη και πολλούς άλλους. Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε από τη “Sony BMG” το πρώτο του μουσικό παραμύθι, “O Γαργαληστής”, όπως και το σάουντρακ της ταινίας “Η Γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος” του Αντώνη Καφετζόπουλου. Το Νοέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Επόμενος σταθμός” και η έντυπη εκδοχή του “Γαργαληστή” με εικονογράφηση του Βίκτορα Μοσχόπουλου. Το δεύτερο μουσικό παραμύθι του, “Ο Αγισήλαγος”, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2007 και πάλι σε συνεργασία με τη “Sony BMG” και τον “Επόμενο σταθμό”.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!!!