ΓΟΝΕΙΣ

season 1, επεισόδιο 2

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Γιώργος Μοσχονάς

Ελένη Σαβουιδάκη

 ΠΗΓΕΣ

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Τι μπορώ να κάνω; (Μέρος Α΄)

Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Τι μπορώ να κάνω; (Μέρος Β΄)

«Καμπάνα» σε ανδρόγυνο που κακοποιούσε βάναυσα τα ανήλικα παιδιά του

Μάνα ξυλοκόπησε τον 2 ετών γιο της μέχρι θανάτου επειδή το παιδί κατούρησε το κρεβάτι του

Χαμόγελο του Παιδιού: Αργούν να δικαιωθούν τα κακοποιημένα παιδιά

Κώστας Γιαννόπουλος: Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε γραπτώς για τη Λέρο, αλλά δεν άκουσαν

Σχετικά με το επεισόδιο 

 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στο δεύτερο επεισόδιο μιλάμε για τρία νέα θέματα, που πρόσφατα έχουν απασχολήσει πολύ την επικαιρότητα και την κοινή γνώμη. Αυτά είναι η παιδική κακοποίηση, η παραμέληση και εγκατάλειψη παιδιών και η επανεμφάνιση νεκρών ασθενειών λόγω της έξαρσης του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Α. ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος συζητάμε για την παιδική κακοποίηση. Παίρνουμε αφορμή από πρόσφατα περιστατικά και αναλύουμε ορισμένα σημάδια που μπορούν να μας υποψιάσουν ότι ένα παιδί έχει κακοποιηθεί. Τονίζουμε τη σημασία της σωστής ενημέρωσης από τους γονείς με σκοπό την προστασία των παιδιών μας. Διαπιστώνουμε τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης. Τέλος παραθέτουμε το νομικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία, ως βασικό εργαλείο της πολιτείας και της δικαιοσύνης στο χειρισμό σχετικών υποθέσεων.

Β. ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος πάλι παίρνουμε αφορμή από πρόσφατες υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει και συζητάμε για την παραμέληση και την εγκατάλειψη παιδιών. Βλέπουμε και πάλι ορισμένα δείγματα και σημάδια που μας υποψιάζουν ότι ένα παιδί είναι παραμελημένο. Εντοπίζουμε ομοίως ελλείψεις και δυλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού και σχολιάζουμε το κατά πόσο είναι αποτελεσματικό το σύστημα καταστολής του φαινομένου.   

Γ. ΜΕΡΟΣ

Στο τρίτο μέρος συζητάμε για το θέμα του εμβολιασμού. Αφορμή η έξαρση του αντιεμβολιαστικού κινήματος και την επανεμφάνιση ασθενειών που ανήκαν στο παρελθόν. Μιλάμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και κατά πόσο υφίσταται αυτή στη χώρα μας. Παρουσιάζουμε ορισμένα επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών και το πώς τα καταρρίπτει η επιστήμη με έμφαση στο κατά πόσο είναι ασφαλή τα εμβόλια. 

Δ. ΜΕΡΟΣ

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος προτείνουμε παιδικά βιβλία που ευαισθητοποιούν γύρω από το ζήτημα της παιδικής κακοποίησης και παρενόχλησης. Τέλος κλείνουμε το δεύτερο αυτό επεισόδιο τονίζοντας την αξία της σωστής ενημέρωσης και πρόληψης γύρω από τα τρία ζητήματα που συζητήσαμε. 

Καλή ακρόαση!!!

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *